Graal > Wszystkie > Fileciki makrelowe w sosie miodowo-musztardowym z kaparami
Tłuszcz
10
Wartość energetyczna kcal / 100g
170
Białko / 100g
12
Węglowodany / 100g
6.9
Wartość energetyczna:
708 kJ/170 kcal
Tłuszcz, w tym::
10 g
kwasy tłuszczowe nasycone:
2,7 g
Węglowodany, w tym::
6,9 g
cukry:
6,9 g
Białko:
12 g
Sól:
1,3 g
Suma kwasów Omega-3:
2,1 g
filety (50%) z makreli*
sos miodowo-musztardowy (47%): woda, musztarda (20%) (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, ocet winny, przyprawy), cukier, olej rzepakowy, miód wielokwiatowy 7%, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, sól, substancja zagęszczająca (guma guar), koperek, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), ekstrakt pieprzu
kapary (3%)
*makrela (Scomber scombrus (MAC)), makrela kolias (Scomber japonicus (MAS)); złowione w morzu: Północno-wschodni Atlantyk FAO 27, Środkowo-wschodni Atlantyk FAO 34, Ocean Spokojny FAO 61; narzędzie połowowe: włoki pelagiczne (OTM) lub sieci stawne (kotwiczone) (GNS) lub okrężnice (PS). Nazwa łacińska, obszar połowu i narzędzie połowowe wskazane w numerze partii po literze P
Może zawierać: gluten, mleko, jaja, seler, soję.
Obszar połowu ryb - złowione w morzu: Północno-wschodni Atlantyk FAO 27, Środkowo-wschodni Atlantyk FAO 34, Ocean Spokojny FAO 61; narzędzie połowowe: włoki pelagiczne (OTM) lub sieci stawne (kotwiczone) (GNS) lub okrężnice (PS). Obszar połowu i narzędzie połowowe wskazane w numerze partii po literze P.