Graal > Makrele > Fileciki makrelowe w sosie miodowo-musztardowym z kaparami

Fileciki makrelowe w sosie miodowo-musztardowym z kaparami
110g

Tłuszcz

10

Wartość energetyczna kcal / 100g

170

Białko / 100g

12

Węglowodany / 100g

6.9

Szczegóły

Wartość energetyczna:

708 kJ/170 kcal

Tłuszcz, w tym::

10 g

kwasy tłuszczowe nasycone:

2,7 g

Węglowodany, w tym::

6,9 g

cukry:

6,9 g

Białko:

12 g

Sól:

1,3 g

Suma kwasów Omega-3:

2,1 g

Fileciki makrelowe w sosie miodowo-musztardowym z kaparami 110 g

Składniki

filety (50%) z makreli*

sos miodowo-musztardowy (47%): woda, musztarda (20%) (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, ocet winny, przyprawy), cukier, olej rzepakowy, miód wielokwiatowy 7%, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, sól, substancja zagęszczająca (guma guar), koperek, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), ekstrakt pieprzu

kapary (3%)

*makrela (Scomber scombrus (MAC)), makrela kolias (Scomber japonicus (MAS)); złowione w morzu: Północno-wschodni Atlantyk FAO 27, Środkowo-wschodni Atlantyk FAO 34, Ocean Spokojny FAO 61; narzędzie połowowe: włoki pelagiczne (OTM) lub sieci stawne (kotwiczone) (GNS) lub okrężnice (PS). Nazwa łacińska, obszar połowu i narzędzie połowowe wskazane w numerze partii po literze P

Alergeny

Może zawierać: gluten, mleko, jaja, seler, soję.

Pochodzenie

Obszar połowu ryb - złowione w morzu: Północno-wschodni Atlantyk FAO 27, Środkowo-wschodni Atlantyk FAO 34, Ocean Spokojny FAO 61; narzędzie połowowe: włoki pelagiczne (OTM) lub sieci stawne (kotwiczone) (GNS) lub okrężnice (PS). Obszar połowu i narzędzie połowowe wskazane w numerze partii po literze P.

Nagrody

Filety z makreli w sosie pomidorowym 170g

Polska Dobra Marka 2020

Dobra Marka 2020

Konsumencki Lider Jakości 2020

Laur Konsumenta 2014

Filety z makreli w sosie pomidorowym 170 g

Laur Klienta Lider XV Lecia 2014-2019

Rodzinna Marka Roku 2018

Złoty paragon 2016

Wybór detalistów

Certyfikat Dobry Produkt