Graal > Makrele > Filety z makreli w sosie musztardowym z chrzanem

Filety z makreli w sosie musztardowym z chrzanem
170g

Tłuszcz

18

Wartość energetyczna kcal / 100g

220

Białko / 100g

12

Węglowodany / 100g

2.2

Szczegóły

Wartość energetyczna:

914 KJ/220 kcal

tłuszcz:

18g

w tym kwasy tłuszczowe: nasycone:

3,7g

jednonienasycone:

9,1g

wielonienasycone:

5,1g

węglowodany:

2,2g

w tym cukry:

2g

białko:

12g

sól:

1,3g

Filety z makreli w sosie musztardowym z chrzanem 170 g

Tylko najlepszej jakości ryby stanowią zawartość wyrobów Graal. Każda ryba jest przygotowywana tak aby zachowała naturalny smak i wartości. Są one idealne jako zakąska, składnik kanapek, dodatek do sałatek lub jako główny posiłek.

Składniki

filety z makreli 60% (Scomber scombrus, obszar połowu: Północno-Wschodni Atlantyk FAO 27, narzędzie połowu***: włoki pelagiczne (OTM) lub tuki pelagiczne (PTM)), sos musztardowy (40%) - woda, musztarda Dijon (25%) (woda, gorczyca, ocet winny, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)), olej rzepakowy, cukier, musztarda stołowa (5%) (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, ocet winny, przyprawy), ocet spirytusowy, chrzan (3%) (chrzan, woda, cukier, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, sól, błonnik roślinny, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), regulator kwasowości (kwas cytrynowy)), gorczyca, skrobia modyfikowana, żółtko jaja w proszku, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, guma guar), suchy syrop glukozowy, stabilizator (E435), sól, pieprz biały, kurkuma, *** nazwa łacińska, obszar i metoda połowu wskazane w numerze partii po literze P

Alergeny

Może zawierać: gluten, mleko, seler, soję.

Awards

Filety z makreli w sosie pomidorowym 170g

Polska Dobra Marka 2020

Dobra Marka 2020

Konsumencki Lider Jakości 2020

Laur Konsumenta 2014

Filety z makreli w sosie pomidorowym 170 g

Laur Klienta Lider XV Lecia 2014-2019

Rodzinna Marka Roku 2018

Złoty paragon 2016

Wybór detalistów

Certyfikat Dobry Produkt

Podobne produkty