Graal > Makrele > Filety z makreli w sosie pomidorowym

Filety z makreli w sosie pomidorowym
120g

Tłuszcz

23

Wartość energetyczna kcal / 100g

276

Białko / 100g

14

Węglowodany / 100g

3.3

Szczegóły

wartość energetyczna:

1145kJ/276kcal

tłuszcz:

23g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:

5g

węglowodany:

3,3g

cukry:

3,2g

białko:

14g

sól:

0,75g

Filety z makreli w sosie pomidorowym 120 g

Tylko najlepszej jakości ryby stanowią zawartość wyrobów Graal. Każda ryba jest przygotowana tak aby zachowała naturalny smak i wartości. Są one idealne jako zakąska, składnik kanapek, dodatek do sałatek lub jako główny posiłek.

Składniki

filety z makreli ze skórą (65%) (Scomber scombrus, złowiono w Północno-Wschodni Atlantyk FAO; kategoria narzędzia połowowego: włoki pelagiczne (OTM), okrężnice (PS))**, sos pomidorowy (35%) - woda, koncentrat pomidorowy (12,8%), cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, sól, pomidory w proszku, cebula suszona, pieprz czarnym, ekstrakt przypraw (pieprz, ziele angielskie, pietruszka, seler, goździki, chili), substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), ekstrakt papryki, **Kategoria narzędzia połowowego wskazana w numerze partii po literze P

Alergeny

Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko, jaja, soję, sezam, dwutlenek siarki.

  • Vitamin A

    Vitamin A is vital for maintaining proper skin, hair, and nail condition as well as the proper growth of bones and teeth. It also plays a role in the reception of visual stimuli by the retina.

  • Omega 3

    Omega 3. The fatty acid contained in fish helps to prevent and combat heart disease, cancer, depression, arthritis, Alzheimer's disease, ulcers, diabetes, hyperthyroidism, and other illnesses. Omega-3 significantly improves concentration and increases energy levels.

  • Vitamin B12

    Vitamin B12 is responsible for the correct carbohydrate, protein and fat metabolism of the body. It also influences hematopoietic processes.

  • Vitamin D

    Vitamin D influences the functioning of the skeletal, nervous, muscular, immune, and circulatory systems. It stimulates the absorption of phosphorus and calcium from the digestive system.

  • Vitamin E

    Vitamin E. The main activity of vitamin E is combating free radicals, which attack the human body every day. Moreover, it affects correct blood clotting.

  • Iodine

    Iodine is essential for the production of thyroid hormones: thyroxine and triiodothyronine. Among others, proper functioning and development of the brain depend on the correct concentration of these hormones in the blood.

Awards

Filety z makreli w sosie pomidorowym 170g

Polska Dobra Marka 2020

Dobra Marka 2020

Konsumencki Lider Jakości 2020

Laur Konsumenta 2014

Filety z makreli w sosie pomidorowym 170 g

Laur Klienta Lider XV Lecia 2014-2019

Rodzinna Marka Roku 2018

Złoty paragon 2016

Wybór detalistów

Certyfikat Dobry Produkt

Podobne produkty