Graal > Przepisy > Sardynki > Focaccia z rozmarynem, oliwkami i sardynkami

Focaccia z rozmarynem, oliwkami i sardynkami

Components

  • 1 puszka GRAAL Sardynki w oleju roślinnym 110g
  • 1 opakowanie ciasta na pizzę (najlepiej w amerykańskim stylu - grubsze)
  • 10 czarnych oliwek
  • 4 gałązki rozmarynu
  • sól, pieprz

Preparation

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 230°C. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy ciasto, palcami robimy w nim dziurki. Sardynki wyciągamy z puszek i odsączamy – olej przelewamy do miseczki. Rozkładamy je na cieście wraz z pokrojonymi na połówki oliwkami i igiełkami rozmarynu. Skrapiamy olejem z sardynek i delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 10-15 minut, aż ciasto będzie chrupiące i rumiane.

Zobacz także