Graal > Przepisy > Makrela > Omlet z makrelą w sosie sojowo-imbirowym

Omlet z makrelą w sosie sojowo-imbirowym

Składniki

  • 1 puszka GRAAL Filety z makreli w sosie sojowo imbirowym 120g
  • 2 jajka
  • ½ łyżki masła klarowanego - do smażenia
  • szczypiorek
  • koperek
  • rukola
  • pomidorki koktajlowe
  • sól i pieprz ziołowy

Przygotowanie

Makrelę rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Jajka wbijamy do szklanki, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Szczypiorek i koperek drobno siekamy, dodajemy do jajek. Na patelni, na najmniejszym ogniu rozgrzewamy masło klarowane, wylewamy jajka z zieleniną i układamy kawałki makreli. Przykrywamy omlet pokrywką. Smażymy do czasu ścięcia się jajek.

Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem i rukolą oraz połówkami pomidorków koktajlowych.

Zobacz także