Graal > Przepisy > Tuńczyk > Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Components

  • puszka GRAAL Tuńczyk rozdrobniony w wodzie 185g
  • puszka GRAAL Tuńczyk rozdrobniony w oleju 185g
  • 150 g sera żółtego gouda
  • puszka groszku
  • puszka kukurydzy
  • pęczek szczypiorku
  • 4 jajka
  • - SOS MAJONEZOWY
  • 6 łyżek majonezu
  • łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 3 łyżki śmietany kremówki

Preparation

Jajka ugotować na twardo. Oddzielić białka od żółtek i zetrzeć na tarce. Ser żółty zetrzeć na tarce. Tuńczyki odsączyć z zalewy i wymieszać razem. Groszek, kukurydzę odsączyć z zalewy, szczypiorek drobno pokroić. Majonez wymieszać z musztardą i śmietaną. W naczyniu układać kolejno warstwy – żółty ser, groszek, połowa sosu, szczypiorek, białka, tuńczyki, kukurydzę, sos i żółtka. Sałatkę odłożyć do schłodzenia i przegryzienia się smaków.

Przepis z bloga Ala piecze i gotuje

Zobacz także