Graal > Przepisy > Makrela > Sałatka z makreli, szpinaku, młodych ziemniaków i czerwonej cebuli z lekkim sosem vinegret

Sałatka z makreli, szpinaku, młodych ziemniaków i czerwonej cebuli z lekkim sosem vinegret

Składniki

  • 2 puszki Graalowych filetów z makreli w wodzie z cytryną i pieprzem
  • 200 g listków szpinaku
  • 250 g młodych ziemniaków
  • 1 czerwona cebula
  • 10 pomidorków koktajlowych

Sos

  • 5 łyżek oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie, wystudź i pokrój na połówki jeśli są duże, małe zostaw w całości. Składniki sosu wymieszaj w misce trzepaczką, dopraw solą i pieprzem. Cebulę pokrój w plasterki, pomidorki na połówki. Umyty i osuszony szpinak rozłóż na 4 talerzach, na szpinaku rozłóż ziemniaki, pomidorki i kawałki makreli. Posyp plasterkami cebuli i polej sosem.

Zobacz także