Graal > Przepisy > Tuńczyk > Sałatka z tuńczyka z kukurydzą

Sałatka z tuńczyka z kukurydzą

Składniki

  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach firmy Graal
  • 1 saszetka ryżu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 5 szt jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Ryż gotujemy w osolonej wodzie , odcedzamy na sicie.Do garnka włożyć jajka, zalać wodą, gotować na twardo. Obrać jajka ze skorupek, pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć, pokroić. Do miski wyłożyć ostudzony ryż, tuńczyka z sosem własnym , jajka i odlaną z zalewy kukurydzę. Wymieszać wszystkie składniki sałatki z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową sałatkę przełożyć do salaterki, schłodzić w lodówce.

Przepis z bloga Kuchnia Danusi

Zobacz także