Graal > Przepisy > Tuńczyk > Spaghetti z tuńczykiem, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

Spaghetti z tuńczykiem, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

Składniki

  • 1 puszka Graalowego tuńczyka w sosie własnym
  • 1 opakowanie spaghetti
  • 20 pomidorków koktajlowych
  • 1 duży pomidor malinowy
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki czarnych oliwek
  • kilka gałązek tymianku
  • Oliwa
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na dużej patelni rozgrzej oliwę, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż, aż cebula się lekko zrumieni. Dodaj pokrojonego w kostkę pomidora malinowego i duś przez chwilę aż woda odparuje. Dodaj posiekane listki bazylii, dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj odsączonego z zalewy tuńczyka, oliwki, wymieszaj i dodaj pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Na patelnię dodaj odcedzony makaron, wymieszaj i podawaj.

Zobacz także