Graal > Przepisy > Śledź > Warstwowa sałatka śledziowa

Warstwowa sałatka śledziowa

Składniki

  • puszka Graal Filety ze śledzia w sosie pomidorowym z papryką 170g
  • 3 ugotowane na twardo jaja
  • niewielka cebula czerwona
  • papryka czerwona
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 200 g sera żółtego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy chrzanowej
  • garść szczypioru
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Posiekać jaja i ułożyć w salaterce na samo dno. Następnie dokładać kolejne warstwy – posiekaną w kostkę paprykę, 100 g startego na tarce sera żółtego – to polać połową sosu (majonez wymieszany z musztardą chrzanową, solą i pieprzem). Na sos wyłożyć rybę, wymieszaną widelcem z sosem z puszki. Kolejno – kukurydza konserwowa, posiekana cebula czerwona, pozostały starty ser żółty. Wierzch polać resztą sosu majonezowo-musztardowego i posypać posiekanym szczypiorem.

Przepis z bloga Młoda mama gotuje

Zobacz także