12 grudnia 2018 | Kropla wiedzy

Trujące ryby w Polsce

Ryby wywołujące zatrucie pokarmowe

W polskich wodach można natknąć się na trujące ryby. Co prawda wywołują one tylko zatrucie pokarmowe, to jednak zaleca się zachowanie szczególnej uwagi, zwłaszcza podczas okresu tarła takich ryb jak: węgorz, szczupak, lina i brzana. Są to ryby, których krew i ikra mogą bardzo niekorzystnie wpłynąć na ludzki organizm.


Cofnij

Pozostałe aktualności

14 maja 2021

Konkurs #GraalowaPosiadówka

Uwaga, uwaga! Na Graalowym Facebooku wystartował przepyszny konkurs. Kliknij, aby poznać szczegóły.

czytaj więcej

15 lutego 2021

E-book „Jedz ryby Graal 3 razy w tygodniu”

Graalowy e-book to 12 rybnych przepisów na śniadania, obiady i kolacje. Pobierz za darmo!

czytaj więcej

18 grudnia 2020

E-book #PrzyGotujŚwięta z Graalem

Potrzebujesz inspiracji na świąteczne potrawy? Przygotuj święta z Graalem! Pobierz e-book i poznaj receptury na rybne dania.

czytaj więcej