Graal > Przepisy > Makrela > Grzanki z grillowaną makrelą, hummusem, czerwoną cebulą i kiełkami rzodkiewki.

Grzanki z grillowaną makrelą, hummusem, czerwoną cebulą i kiełkami rzodkiewki.

Składniki

  • 2 puszki grillowanych filetów z makreli z oliwią z oliwek extra virgin marki Graal
  • 4 kromki ulubionego pieczywa
  • 1 opakowanie hummusu
  • 1 mała czerwona cebula
  • Garść kiełków rzodkiewki

Przygotowanie

Kromki pieczywa ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą z puszki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C na 8-10 minut i piecz, aż będą rumiane. Na ciepłych grzankach rozsmaruj hummus, rozłóż kawałki grillowanej makreli, posyp piórkami cebuli i kiełkami.

Zobacz także