Graal > Przepisy > Makrela > Jajka faszerowane pastą z makreli z rzodkiewką i kiełkami

Jajka faszerowane pastą z makreli z rzodkiewką i kiełkami

Składniki

  • 1 puszka Graalowych filetów z makreli w oleju
  • 4 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • Ulubione kiełki do dekoracji
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz, przekrój na połówki i delikatnie wyjmij żółtka. Białka odłóż, a żółtka przełóż do miski i dokładnie rozgnieć widelcem, dodaj odsączoną z oleju i rozgniecioną widelcem na pastę makrelę, 4 drobniutko posiekane rzodkiewki (resztę zostaw do dekoracji) i majonez. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastą nadziewaj białka. Jajka udekoruj plasterkami rzodkiewek i kiełkami.

Zobacz także