Graal, zdrowy nawyk dla każdego > Przepisy > Tuńczyk > Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Składniki

  • puszka SuperFish PRESTIGE Tuńczyk Tongol kawałki po śródziemnomorsku 165g
  • 5 jaj
  • puszka kukurydzy
  • woreczek ryżu parboiled
  • pomidory suszone w zalewie 10 szt
  • 6 łyżek majonezu Omega-3
  • pieprz biały mielony
  • sól

Przygotowanie

Ugotować jaja i pokroić drobno. Ryż ugotować i odcedzić. Kukurydzę osączyć. Pomidory wyjąć z zalewy i pokroić drobno. Przełożyć wszystko do miski i dodać tuńczyka. Pieprz, sól i majonez do smaku. Wymieszać i rozłożyć sałatkę w małe miseczki. Udekorować kawałeczkiem pomidorka z zalewy. Podawać schłodzone.

Przepis z bloga Różowa kuchnia

Zobacz także